Fidelizează-ți clienții cu niște stickere!

Silviu Proiecte

Este foarte ușor să vinzi acum tricouri online, fie că le produci tu, fie că ești revânzător. Un site se face destul de repede, urmează puțină promovare pe rețelele de socializare, iar apoi primii clienți vor veni. Invariabil! Însă cum faci să te diferențiezi de toți ceilalți vânzători, cum faci să îți fidelizezi clienții, iar aceștia să revină și să cumpere din nou?

Unul dintre răspunsuri este: „stickere”. Da, acele bucățele de PVC printat care poartă culorile și însemnele brandului tău. Pentru doar câteva zeci de bani le poți oferi clienților tăi o experiență care va depăși orice newsletter sau campanie de remarketing. Stickerele te ajută să îți fidelizezi clienții folosind strategia „always deliver more than expected”. Bineînțeles, clientul final va fi încântat atunci când îi ajunge acasă produsul comandat. Însă îl vei câștiga cu adevărat dacă va găsi în colet câteva stickere diecut. Cui nu-i place să primească cadouri?

În plus, un sticker lipit la locul potrivit înseamnă publicitate gratuită pentru brandul tău. Ele ajung pe laptop-uri, agende, semne de circulație, toalete din baruri (da, vor fi văzute de foarte multă lume acolo) și o mulțime de alte locuri. Iar când cineva vede în fiecare zi un sticker de la tine, vei fi prima opțiune când va dori să își cumpere un nou tricou.

Încearcă să creezi o poveste! Sigur, oricine se bucură când primește un sticker, însă dacă este doar logo-ul companiei tale el va fi perceput drept o încercare grosolană de publicitate. Integrează-ți logo-ul într-un design cool, oferă-i personalitate. Clientul va ști că ai investit timp în acel sticker și va aprecia asta.

Însă cea mai mare greșeală pe care o poți face este de a oferi un cadou extrem de ieftin. Da, stickere pot fi și mai ieftine de câteva zeci de bani, însă vor avea acel aspect „cheap”, iar clientul va observa asta. Va ști că ai încercat să oferi un cadou pe cât se poate de ieftin, iar acest lucru nu va face decât să scadă valoarea produsului pentru care chiar a plătit. Așadar, decât să oferi ceva de slabă calitate, mai bine nu oferi nimic.

Unul dintre brandurile noastre preferate de haine din peisajul local este Krack. Fondatorul său, Koma, a dorit mereu să ofere ceva mai mult decât articole vestimentare. A dorit să ofere o experiență oamenilor care își au rădăcinile în cultura street. Iar pentru acest lucru s-a ajutat, bineînțeles, și de stickere.

Krack Streetwear est. 82 – Based on a real story

gif-krack

Krack este un streetbrand de lifestyle românesc care își dorește să aducă în prim plan calitatea la fiecare nivel al creației. Își trage seva din cultura underground-ului cu toate manifestările sale: graffiti, muzică, dar și din cultura skateboarding-ului. Deși se adresează unui public bine definit, Krack a reușit să facă ceva ce puține branduri de îmbrăcăminte reușesc – a creat o cultură în jurul său prin colecțiile limitate de haine, dar și prin stickerele care au devenit un semn de identificare între membrii comunității.

Stickerele noastre sunt cerute și destul de apreciate, motiv pentru care ne-am hotărât să facem și sticker pack-urile custom.
Pentru riderii și skaterii noștri din team, stickerele sunt ca un drog, mă intreabă mereu dacă avem ceva nou.
                                                                                                                                                                                                                                                                                 – Koma, fondator Krack

Fiecare colet care pleacă de la Krack este ambalat și înzestrat cu stickere gratuite pentru fericitul destinar. Astfel, pe lângă o șapcă primești câteva stickere în plus pe care poți să le lipești pe placă/role/cască și, practic, ajungi să ai mai multe produse care poartă numele Krack. Am ales câteva fotografii de pe conturile social media pentru a ilustra acest lucru.

stickeresapcacrop

pack2

Și, așa cum spuneam mai sus, stickerele ajung să fie lipite pe tot felul de lucruri. Iar pentru un brand care se inspiră din cultura street este cu atât mai important să fii văzut pe stradă, fie că vorbim de skateri care poartă hainele tale, fie că stickerele tale apar peste tot.

stickerestalp

skate