Stickere – Fac lumea un loc mai bun!

Silviu Proiecte

La începutul acestui an am demarat proiectul „Stickere pentru ONG-uri”, dar nu ne-am limitat doar la ONG-uri. Campania se adresează tuturor „afacerilor” care au o cauză socială și care au un mesaj care merită transmis mai departe.

De ce stickere? Pentru că ideile bune se prind cu adeziv, iar stickerele reprezintă o tehnică de comunicare care se înscrie în repertoriul mijloacelor de comunicare de guerrilla. Ele pot fi lipite în locuri care se bucură de o vizibilitate mare precum stâlpi de iluminat, semne de circulație, bănci din parcuri sau chiar toalete publice. Astfel, un singur sticker lipit la locul potrivit poate transmite același mesaj unui număr foarte mare de oameni. De asemenea, un sticker va avea un impact mai mare decât un flyer deoarece stickerul este un „keeper”, iar, de cele mai multe ori, va fi lipit pe un obiect personal.

1. Stickere cu „Respect”Ariel a pornit o campanie prin care promovează respectul în trafic. Ni s-a părut o idee foarte bună, mai ales că din ce în ce mai mulți oameni circulă pe bicicletă. Despre inițiativa lui Ariel puteți citi mai multe aici.

stickere_respect

2. Stickere „uleioase”Uleiosul colectează uleiul alimentar uzat folosind o o bicicletă utilitară. Prin colectarea, iar apoi reciclarea uleiului alimentar folosit se reduc efectele nocive pe care acesta le provoacă dacă este deversat în sistemul de canalizare.

stickere_uleiosul

3. Educație rutieră prin stickereOptar.RO promovează transportul alternativ în România și, în special, mersul pe bicicletă. Stickerele pe care le-am oferit cadou au fost parte din promovarea campaniei „Patrula Școlară” care avea scopul de a oferi educație rutieră tinerilor școlari.

patrula_web

4. Skirtbike stickers – Rămânem în universul transportului alternativ și al mersului pe bicicletă. Fetele de la SkirtBike au pus bazele primei parade de mers pe bicicletă în fustă, arătând că există o comunitate de femei cărora le place să meargă pe biciletă, dar și să poarte fustă. De ce nu ambele în acelați timp?

skirt1-small

5. Stickere dulci – Am aflat că mierea este un excelent supliment alimentar pentru cei care practică ciclismul. Astfel, Asociația ROI și Outhentic Cycling Romania au organizat „ture” de promovare turistică a României, iar participanții au primit mici mostre de energie personalizate cu stickere de la Printoteca.

stickere_ROI1web

6. Merci de stickere Atelierul Merci a pornit o campanie numită „Zâna Merciluță” în care oricine putea fi un „Om bun”. Merci Charity Boutique dorește să îi ajute pe copiii de la sate și pe cei cu afecțiuni oncologice să beneficieze gratuit de tratament stomatologic. Mesajul este destul de simplu: la fiecare 2 tricouri vândute, un copil primește tratament.

stickere_merci_web

Noi sperăm că stickerele au servit credincioase scopului organizației care le-a primit, iar mesajele pe care le poartă au ajuns la cât mai mulți oameni. Așa cum spuneam și la începutul acestui articol, nimic nu se compară cu un sticker lipit la locul potrivit.